De Eelderbaan

De Dierenweide Eelderbaan is het karakteristieke gebouw op de hoek van Vinkhuizen en de Held. Het is een prachtige plek om kennis te maken met mens en dier. Kom vooral langs: er valt altijd van alles te beleven!

Dieren

Er zijn geiten, schapen, pony’s, Fluffy het varken, kippen, konijnen, cavia’s, hamsters, eenden, kippen en vogels in de volière. Je kan de dieren aaien, knuffelen en voeren met bekertjes biks. Op woensdagmiddag zijn er ponyritjes voor de kleintjes en pony borstelen voor de grote kinderen.

Kiosk/ Horeca

Op het terras kun je koffie, thee, koekjes, snoepgoed en ijsjes nuttigen. Ook zijn er soms verse eitjes van onze kippen, bekertjes geiten- en schapenbiks en leuke snuisterijen te koop. Het is niet de bedoeling dat hier zelf meegebrachte etenswaar wordt genuttigd (met uitzondering van babyvoeding).

Speeltuin

Kom leuk spelen in de natuurlijke speeltuin tussen de geiten en de schapen. Er is een een speeltoestel met glijbaan, evenwichtsbalken, klimkeien, stapstammen en een prachtig waterspel met pomp. Ook kan je rondrijden op stoere tractoren en fietsjes, in de zandbak spelen en ‘aan het werk’ met harkjes en bezempjes.

Kinderfeestjes

De Dierenweide Eelderbaan is een ideale locatie voor een kinderfeestje. Mail of bel om te reserveren en de mogelijkheden te bespreken. Dag en tijdstip: Op werkdagvan 1330 tot 1530 uur. Kosten: 65 euro voor 6 kinderen (inclusief jarige). Ieder kind extra 8 Euro. Inclusief koffie/thee van 2 ouders

  • Zingen, cadeautjes geven, cupcakes versieren en ranja drinken
  • Rondleiding met leuke vragen, verhalen en dieren voeren
  • Ritje op pony Diesel of leren pony’s hanteren
  • Dierenvriendbewijs
  • Spelen in de speeltuin
  • Rondleidingen

De Eelderbaan is een bijzonder leerzame plek. Scholen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang kunnen contact opnemen voor een rondleiding. Kosten: 30 Euro. Duur: 1 uur.

Jaarfeest

Ieder jaar is eind Mei/begin Juni er een groot feest met muziek, springkussen, schminken, spelletjes, hapjes en allerlei leuke activiteiten, zoals schapen scheren en ponyritjes.

Eelderbaan

 

Info

Gratis entree
Kiosk
Speeltuin
Kinderfeestjes
Naschoolse activiteiten

Openingstijden

Gesloten vanwege COVID-19

Contactgegevens

Kornalijnlaan 7
9743 JK Groningen
tel: 06-13839310