Schaap geslacht op dierenweide Eelderbaan Groningen

Afgelopen weekend is vermoedelijk een Ouessant schaap afgeslacht op de Dierenweide Eelderbaan. De Eelderbaan is een kinderboerderij en zorgboerderij in wijk Vinkhuizen in Groningen.

De beheerder kwam zondagochtend in de wei en ontdekte een enorme plas opgedroogd bloed. De beheerder ging kijken of alle dieren in orde waren. Maar dat bleek niet zo te zijn. Eén schaap was niet in de kudde en was nergens te bekennen. Alles was nog nagekeken, maar de enorme plas bloed sprak al boekdelen.

Iedereen is heel erg aangeslagen en geschrokken. Iedere dag worden deze dieren met veel liefde verzorgd door mensen met een verstandelijke beperking. Voor velen is de zorg voor dieren zelfs het allerbelangrijkste wat er is. Vooral voor hen is dit onverteerbaar en niet te begrijpen. Schaap Mieke was een ontzettend lief en tam schaap. Ze was erg aanhankelijk en ondeugend. Ze is op de boerderij geboren en ze was een echte persoonlijkheid. De verzorgers zijn er erg kapot van en vele kinderen ook. Ze wordt enorm gemist.

Iedereen is ook enorm kwaad. Er is inmiddels aangifte bij de politie gedaan.
Mensen die iets verdachts hebben gezien of nog zien worden gevraagd dit te melden bij de Dierenweide Eelderbaan 06-13839310 of bij de plaatselijke politie 0900-8844.
Heeft u (verdachte) activiteit gezien vrijdag- of zaterdagavond of ‘s ochtends vroeg aan de achterkant van de boerderij aan de Leegeweg?
Heeft u een onbekende auto of bus gezien?
Wordt/is er ergens slachtafval gedumpt?
Heeft u een oormerk gevonden?

Neem contact op zodat de daders worden gepakt.

Bvd Dierenweide Eelderbaan

Mieke vorig jaar

Mieke vorig jaar